Parlem de l'Islam de forma apropiada: la terminologia no és innocent

22/09/2017 | 11:09

El proper 5 d’octubre, de 17h a 18,30h, DIXIT oferirà la conferència “Parlem de l’Islam de forma apropiada: la terminologia no és innocent”, a càrrec de Dolors Bramon,

doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona.

En la jornada s'hi aportaran conceptes clau per a entendre i contextualitzar termes com musulmà, islàmic o islamista, xiïta o sunnita, imam, salafista, wahabí, etc.

Durant la xerrada, especialment adreçada a agents socials, personal educador, periodistes i persones interessades en formar-se sobre la realitat de l’Islam, també s’explicarà el sentit real que té el concepte gihad per a les persones practicants de l’Islam.

Bramon també és professora d’Islam a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, assessora externa especialista del TermCat i col·laboradora de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. És autora de nombroses publicacions sobre temes àrabs i islàmics com l'Islam avui. Alguns aspectes controvertits (Fragmenta, 2016), Obertura a l’Islam (Cruïlla 2001) o Ser dona i musulmana (Cruïlla, Barcelona 2008).

Conferència a càrrec de Dolors Bramon, professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona.