Participants del Punt Òmnia de Torrelles elaboren un cartell per al concurs de la Festa de la Cirera

Les usuàries del taller “Bocins” del Punt Òmnia Torrelles de Llobregat han dissenyat, novament, un cartell per al Concurs de Cartells de la Festa de la Cirera 2018, que organitza l’Ajuntament del municipi. Durant el mes d’abril, 6 participants (algunes de les quals ja havien participat en edicions anteriors) han treballat conjuntament i amb l’ús d’eines TIC del Punt Òmnia una proposta de cartell que han presentat, finalment, al concurs de Torrelles.

Amb una dedicació de dos dies a la setmana, les participants han partit de la idea de fer un cartell en forma d’auca que representi tota la vida d’una cirera, des que es planta el cirerer fins que es fa la Festa de la Cirera. Les usuàries han distribuït les tasques per equips i han posat en pràctica els seus coneixements de retoc d’imatges i fotografies. El projecte ha incorporat les eines TIC durant tot el procés: s’ha fet una recerca d’imatges per incloure-les al cartell i una recerca de cartells d’edicions anteriors a través del navegador web i s’han editat les imatges i s’ha creat l’obra cartellística a través de l’editor d’imatges Gimp.

Amb aquesta activitat els participants del Punt Òmnia de Torrelles de Llobregat han après a descarregar-se fonts de text a l’ordinador, i a instal·lar-les per usar-les per al cartell, i han fet una tasca comunitària i participativa amb eines TIC i en un límit de temps determinat. La dinamitzadora de l’espai, Lídia Santiago, ha destacat que aquest projecte s’ha pogut fer gràcies a “una feina cooperativa i d’acord amb els objectius plantejats a l’inici de l’activitat” i ha animat les participants a repetir l’experiència en futures edicions: “Cal felicitar les dones de ‘Bocins’, que han treballat amb il·lusió i moltes ganes d’aprendre durant el transcurs d’aquest projecte.”