Passejades fotogràfiques entre barris: TIC, entorn i comunitat

01/12/2021 | 12:12

El dimecres 10 de novembre, un dia intens i plujós, vam viure un matí especial: la trobada entre les veïnes dels dos Punts Òmnia de la Torrassa com amfitriones (el Jis-Arrels i el de Fundació Akwaba) , amb les veïnes del Punt Òmnia Casal Cívic Sant Roc de Badalona, visitant i trepitjant per primer cop el barri de la Torrassa, a l'Hospitalet.

Les companyes de Sant Roc amb el dinamitzador Pascal, van compartir els seus sabers de fotografia amb el mòbil, la seva llarga experiència amb les ‘Passejades fotogràfiques’ i la seva simpatia. Per part de les amfitriones, vam preparar un itinerari, rememorant una de les ‘trobades fotogràfiques’ entre barris de la BlogL’Hosfera per la Torrassa, farà ja una dècada.

Les veïnes participants van identificar elements comuns de patrimoni, gaudint de l'itinerari proposat per redescubrir una selecció d'indrets emblemàtics a través de la memòria del barri. Aquestes passejades comunitàries tenen un vessant tecnològic de manera que les participants poden treballar tant la composició com les tècniques fotogràfiques, i en un moment posterior, la redacció i publicació de continguts amb els reportatges de l'experiència.

I com sortir té premi, vam tenir la gran fortuna de trobar-nos no només amb la pluja, sinó amb el nostre veí Manel, defensor del Castell de Bellvís i una de les enciclopèdies vives del barri, que ens va acompanyar i amenitzar la ruta. Moltes gràcies a totes!

Vam gaudir juntes d’un matí inoblidable. Orgull de barris, de patrimonis i de reivindicacions veïnals i locals compartides, tan universals! La propera sortida, al barri de Sant Roc.

Va ser tot un plaer compartir aquesta experiència d'intercooperació per fer sinèrgies entre TIC i entorn, des d'una aproximació comunitària.

Redacció: Punts Òmnia Casal Cívic Sant Roc-Fundació Akwaba i Jis-Arrels.

xarxa