Potenciem l'autonomia, empoderament i coneixement de la gent gran

28/09/2023 | 18:09
Imatge d'un grup de participants del punt Òmnia Vilanova
(imatge d'un grup de participants del Punt Òmnia Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú).

 Celebrem el Dia Internacional de la Gent Gran, un dia, avui i sempre, per fer valdre i posar al centre a la gent gran.

El programa de la Xarxa Òmnia té l'objectiu de la inclusió social i digital de la ciutadania, sobretot la gent gran que acostuma a tenir menys possibilitats d'accés i ús a les tecnologies.

Les tecnologies avancen a un ritme vertiginós per a tothom, on estem a tota hores amb un dispositiu a la mà i sembla que les persones vivim en un món digital. La necessitat continua d'estar en línia, per tant, de tenir un dispositiu, de saber utilitzar-lo, de comunicar-se, d'aprendre a com fer ús i de demanar o tramitar digitalment.

La gent gran troba barreres digitals en el seu dia a dia que es poden convertir en barreres socials en el seu dia a dia. Per tant, les persones grans poden patir un allunyament del seu entorn, dependència d'altres persones, desinformació o víctimes de possibles fraus digitals.

Les persones dinamitzadores de la Xarxa Òmnia tenen el repte d'eliminar aquestes barreres per potenciar la seva autonomia, empoderament i coneixements. Facilitem cursos i tallers per aprendre a fer ús del mòbil, a fer fotos, de l'ordinador i els programes, d'intel·ligència artificial o de tota la tecnologia que vulguin perdre la por.

No sempre tot és tecnologia, perquè davant de tot volem fer comunitat a través del teixit comunitari dels barris. Els punts Òmnia com espais de trobada, per compartir, en general com un espai social, ha de ser un espai segur, de confiança i de suport.

L'equip de dinamització del programa sempre acompanyen a la gent gran, aquest any portem més de 500 activitats dirigides a gent gran del programa de la Xarxa Òmnia.

Sabem els desafiaments de la gent gran, i els volen transformar en oportunitats per facilitar el seu dia a dia.

 

1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran