Precarietat, malestar i literatura

28/02/2018 | 10:02

“La gent més equilibrada que conec no necessita escriure, pintar ni compondre cançons”, diu Vicenç Pagès, autor d'Els jugadors de whist i altres novel·les. Amb aquesta premissa, que convida a especular sobre el malestar dels autors i artistes com a motor de la seva creativitat, s'ha organitzat la xerrada "Literatura i malestar".

Quina importància tenen la precarietat, les condicions degradades, l'atur, la manca de recursos... en la creativitat de les persones? En quines novel·les podem posar el focus per a tractar aquestes qüestions? La periodista Valèria Gaillard, Mar Bosch, Xevi Sala i Pagès participaran en aquest col·loqui.

El festival MOT. Literatura encarnada és un festival literari organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot. Es porta a terme cada any durant el mes d’abril i té com a tret identitari l’excel∙lència en els ponents i les propostes. El festival compta amb la complicitat de moltes entitats que fan que cada una de les dues ciutats visqui durant una setmana la literatura a peu de carrer i des de moltes mirades diverses.

El proper 22 de març a les 18 hores a la Sala El Torín d'Olot (Carrer Roser, 13). Entrada lliure. Més informació clicant en aquest enllaç.

El festival de literatura MOT organitza una xerrada sobre els efectes de la precarietat i la seva presència en la literatura.