“@prenem tots de tots!”, activitat intergeneracional d'estiu a la Seu d'Urgell

Durant aquest estiu, el Punt Òmnia de la Seu d'Urgell ha programat l'activitat “ tots de tots!”, que ha aconseguit reunir més d'una vintena de participants de totes les edats, des dels més joves fins als més grans, durant gairebé dues hores. 

tots de tots!” ha estat una activitat puntual i intergeneracional nascuda de la idea de conjugar els participants del Taller d'estimulació cognitiva del Punt Òmnia amb els joves del Casal d'Estiu Jove de la Seu. La proposta dels monitors del Casal d'Estiu ha estat simple: aprofitar el Taller d’estimulació cognitiva amb la gent gran del Punt Òmnia i fer una activitat conjunta amb el Casal.

Aquesta activitat ha estat ideada per seguir el mateix fil que el taller de gent gran: estimular de manera cognitiva els usuaris i usuàries, però a través dels jocs de taula –en aquest cas, jocs de taula més moderns i amb els quals segurament els participants grans no havien jugat mai, com per exemple, l’Scrabble, el Memory o el joc de cartes Uno.

L'activitat va consistir en la creació de tres grups de 7 a 8 participants cadascun i en els quals els joves havien de liderar les explicacions més bàsiques, com són les normes de funcionament i la durada dels jocs. Van ser gairebé dues hores d’activitat intergeneracional amb un valor increïble: compartint temps, paraules i somriures.

L'activitat conjunta ha acostat gent gran del taller d'estimulació cognitiva amb els joves del Casal d'Estiu Jove.