Presentació del projecte "Sargit digital" del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

22/01/2015 | 09:01
Sargit Digital

Fa uns dies vam fer la presentació del projecte "Sargit digital" a la Biblioteca Pilarín Bayés. Aquest projecte ha estat pensat i impulsat per la Isabel Joven, membre de l'Associació Dones pels 4 Cantons de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració i el suport del Punt Òmnia de Santa Coloma.

La idea era aconseguir que totes les sòcies estiguessin informades de tota l'actualitat a través de les TIC. Per aixó la Isabel ha creat la web de l'associació: http://www.donespels4cantons.org/ com un punt de trobada de tota la informació i les activitats que fan. També hem creat un facebook: https://www.facebook.com/dones.quatrecantons com un complement a la web.

El problema el trobem quan s'ha fet l'estudi de la bretxa digital entre les sòcies. N’hi ha tres grups: un grup que te accés a les TIC, i les utilitza a la seva vida quotidiana; un altre grup que hi té accés però no les sap utilitzar; també hi ha un percentatge de sòcies que només tenen un telefon fix per comunicar-se. L'objectiu principal del projecte és fer que totes les sòcies estiguin ben informades encara que no tinguin accés a les TIC. Com? mitjançant el sargit digital: les sòcies amb accés a Internet faran de "fils digitals", és a dir, es responsabilitzaran de mantenir puntualment informada una de les sòcies sense Internet de totes les novetats. També es tracta de fer xarxa i que aquestes dones (que coincideix que són les més grans) a part de no quedar-se sense la informació, estiguin en contacte amb altres sòcies.

Això per un costat, per l'altre tenim la formació. Es tracta d'oferir a les sòcies que tenen accés a Internet, smartphone, tauleta digital, ordinador, etc. la possibilitat de fer cursos de formació i consultes sobre dubtes relacionats amb l'ús de les TIC.

Podeu veure la presentació de diapositives que es va fer el dia de la presentació del projecte.

dona
xarxa de comunicació