Prevenció contra les violències masclistes entre els joves: #malamente

24/07/2019 | 08:07

La Generalitat de Catalunya ha publicat la campanya #malamente, una iniciativa de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) que vol assenyalar algunes violències quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho, i que costen de reconèixer socialment com a violències sexuals perquè estan normalitzades.

La campanya consta d’un espot dirigit a nois i es focalitzen en les agressions que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil, com poden ser les conductes de lligar de forma invasiva, d’opinar sobre el cos d’una noia (cosificació) en un bar o una festa major, o el fet de presenciar aquesta conducta i convertir-s’hi en còmplice.

Per combatre aquestes actituds, l’espot audiovisual mostra cinc escenes de violències sexuals quotidianes com són la cosificació, fer servir les drogues per excusar una agressió, la superioritat i l’opressió com a pretext per fer sentir culpables les noies o nois compartint imatges sexuals sense consentiment (sexpreading). Podeu veure el vídeo clicant aquí.

La Generalitat ha publicat un spot per a aturar les violències sexuals.