Projecte Escoles al Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - Salut Alta

El Punt Òmnia Casal Cívic Badalona - Salut Alta s'ha endinsat en una nova activitat: el projecte Escoles. Aquesta iniciativa és una prova pilot que ha endegat la Comissió de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Badalona amb l'objectiu de treballar la temàtica de l'assetjament (bullying) entre iguals als centres d'ensenyament primari de la ciutat.

D'aquesta manera, el Punt Òmnia ha acollit els passats 22 i 29 de març una trentena d'infants del CEIP Baldiri Reixac de Badalona. Les dinamitzadores del Punt Òmnia han pogut conscienciar els infants dels perills que pot comportar un mal ús d’Internet, i han pogut parlar-los del programari maliciós (malware), els virus (com ara els troians i els cucs) i els delictes cibernètics i altres amenaces molt esteses, així com els correus brossa (spam) o la pesca (phising).

D'altra banda, s’ha parlat sobre les xarxes socials, les contrasenyes i la privacitat.  Hem fet una enquesta als nois i noies, i ens han explicat que tenen Facebook o Snapchat i que disposen de telèfon propi o bé que el comparteixen. Així mateix, hem fet un joc per veure el seu nivell de coneixement sobre seguretat i TIC. Finalment, hem parlat del que vol dir ciberassetjament (ciberbullying) y  ciberassetjament a menors (grooming). Tot plegat, ha resultat una jornada diferent i profitosa per a tots.

Es tracta d’una prova pilot duta a terme amb la Comissió de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Badalona en la qual han participat dues classes de 5è de primària, concretament, 30 nens i nenes de l’Escola Baldiri i Reixac. L’Escola vol fomentar la proximitat. L’activitat comença a les 10 h: se'ls mostra el centre i les instal·lacions. Després, se'ls passa una petita enquesta sobre els usos d'Internet (si tenen mòbil, si es comuniquem per WhatsApp, els usos del PC, si tenen Internet a casa...) i, més tard, se’ls parla de punts més concrets, per exemple, sobre si usen antivirus, el Facebook, l’Snapchat... Tot seguit, es fa una petita xerrada posterior per explicar els perills que hi ha a la xarxa. Finalment, es passa un vídeo i després es juga a un petit joc a l'aula dels 8 ordinadors (6 grups de 3 o 4 nens) per jugar al Trivial; els que guanyen els donen un diploma.  

Trivial: http://www.navegacionsegura.com/home/Triviral.html

seguretat a la xarxa
Visita de 5è curs del CEIP Baldiri Reixac de Badalona.