PROU! A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE al Punt Òmnia del Centre Cívic l'Escorxador - La Seu d'Urgell

imatge

Dilluns 25 de novembre és el Dia Internacional Contra la Violència Masclista.
Durant aquest 2013, a Òmnia hem fet el taller creatiu Diafragma, un taller pensat conjuntament amb el SIE (Servei d’Intervenció Especialitzada) per a dones que han patit o pateixen violència de gènere.
Amb la creació d’aquest espai de trobada es pretenia oferir un espai de respir, un espai on aturar-se i relacionar-se amb l’entorn, amb persones (participants del grup), amb l’espai físic (el municipi que s’havia de fotografiar) i amb un recurs del territori (que forma part de la comunitat i del qual se’n pot fer ús: el Punt Òmnia.
Ha estat un treballl fotogràfic on les imatges han estat captades per elles amb la finalitat d’expressar el que senten i com és la seva realitat.

La valoració en tots i cada un dels aspectes ha estat molt positiva, tant en l’aspecte professional, com en l’individual i el grupal.

Ha estat una activitat amb cost 0, activitat senzilla de realitzar, desplaçament a peu des del propi domicili… un divendres al mati fa pensar que la nostra hipòtesi que el temps de lleure per a les dones participants és inexistent i que no se’n fa ús es confirma.
Positivitzar l’entorn que ens envolta era un dels objectius a treballar i valorem que també s’hagi aconseguit, ja que els racons, els espais de la Seu i les reflexions que han donat lloc a plasmar les imatges fa que vegin la ciutat com un lloc d’oportunitats per al seu temps de lleure.
Dilluns 25 de novembre es projectarà a diferents espais públics de la Seu i la comarca el curtmetratge Diafragma.

En definitiva, Diafragma és el resultat d’un treball fet per a dones interessades a trobar un espai on mirar, parlar i ser escoltades.

Gràcies a totes les dones que ho han fet possible! Ha estat una experiència única!

Òmnia
Punt Òmnia La Seu
violència masclista