Punt Òmnia d’Espronceda - Casal Cívic Rogelio Soto: consciència de gènere amb infants i joves

17/02/2020 | 11:02

La importància de posar fi a les discriminacions per motiu de gènere i les desigualtats i violències que genera és el motor de l’acció dels Punts Òmnia. Per aquest motiu el Punt Òmnia d’Espronceda - Casal Cívic Rogelio Soto de Sabadell ha programat un taller anual, de setembre de 2019 a juny de 2020, perquè infants i joves coneguin algunes de les dones més destacades de la història de la humanitat.

Amb aquesta temàtica comuna, la de les dones com a pioneres dels canvis socials, el Punt Òmnia ha aconseguit reivindicar figures com Josefina Castellví (1935), biòloga marina i puntal en el canvi de consciència social en relació amb l’emergència climàtica, o Gloria Fuertes, escriptora i feminista. Més de 100 nens i nenes han après, cada mes i amb l’ajuda de les eines TIC, el recorregut vital d’algunes dones cèlebres que, a l’hora de demostrar els seus coneixements i les seves vàlues en àmbits com el social i el laboral, ho han tingut més difícil que els homes.

Amb l’ajut de navegadors web, programaris lliures com el Libreoffice, editors d’imatges com el Gimp, el Youtube i altres recursos, el Punt ha dedicat unes quatre hores a la setmana a conscienciar nois i noies de 3 a 13 anys sobre la importància de l’equitat de gènere.

Ha programat una activitat anual per sensibilitzar sobre les discriminacions per motiu de gènere