Punt Òmnia de Tortosa col·labora en la revista "La veu del jubilat"

Aquest primer trimestre del 2023 un grup d’alumnat veterà del taller d’informàtica del Punt Òmnia Tortosa ha col·laborat per primer cop en la revista “La veu del jubilat” que elabora el Consell Municipal de la Gent Gran de Tortosa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa. L’objectiu perseguit ha estat implicar activament a les persones participants, facilitar un espai de reflexió i poder fer un pas més enllà i poder-nos centrar també en el disseny, l’aprenentatge experiencial i la resolució de problemes. 

La notícia ha pretès donar a conèixer el Punt Òmnia i, a més a més, compartir la vivència de dues persones participants del Punt Òmnia. Atès que la notícia es difon en format paper, us facilitem part del text original:

“El Punt Òmnia Tortosa, a banda d’oferir diversos tallers-TIC i cites prèvies per resoldre dubtes i gestions, també treballa l’eix d’ocupabilitat, de manera que trimestralment realitza cursos amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, per tal de treballar les competències digitals de persones que es troben en situació d'atur.

L’impacte que se’n desprèn d'aquestes formacions no ens deixa indiferents, algunes de les persones participants arriben a l’Òmnia «obligades» perquè «han de complir» amb la institució que els ha derivat, però convé destacar que algunes d’elles s’arriben a vincular i s’animen a participar en altres activitats que ofereix el Casal Cívic i Comunitari i/o demanen de poder continuar un temps més a l’Òmnia per continuar adquirint aprenentatges relacionats amb les TIC.

Aquest és el cas de G.C.M i F.E.S, que ens regalen aquestes meravelloses paraules: «Crec que és un encert que hi pugui haver cursos per a gent gran, ja que mai havíem sabut molt el que era un ordinador i l'internet. Els/les professors/es que hem conegut han estat de gran ajuda per continuar endavant, perquè cada cop ens ensenyen alguna cosa nova. Ens vam apuntar al curset per a tindre la ment ocupada i passar una estona aprenent coses i conèixer gent nova. Esperem que facin més cursets perquè fan un gran servei a la gent.»

Testimonis com el d’aquests dos alumnes «veterans» de l’Òmnia ens fan pensar que l’essència de l'Òmnia passa per donar caliu i acompanyar a aquelles persones que més ho necessiten, per escoltar-les, orientar-les, per facilitar el descobriment d’una xarxa més enllà de la família i/o institucions… per 'empoderar' les persones que hi participen. (...)”