Punt Òmnia a Ràdio Barberà (14/12/2023)

La persona dinamitzadora del Punt Òmnia de la Fundació Barberà Promoció, acompanyat de 4 alumnes, ha presentat a Ràdio Barberà els diferents serveis que ofereix aquest espai a la ciutadania de Barberà del Vallès i les 4 pèrsones usuàries han pogut explicar la seva experiència.

Punt de trobada per a aquelles persones que necessiten desenvolupar les seves habilitats en noves tecnologies, en Julio García, dinamitzador, ha comentat que "l’objectiu és que cap persona no deixi d’accedir a la tecnologia per falta de recursos o de coneixement ja que es fa necessària per obtenir i mantenir una feina, per relacionar-se amb les administracions públiques i per a la vida quotidiana en general".

El Punt Òmnia ofereix un espai amb 4 zones diferenciades, amb nou equipament i mobiliari que ha estat possible gràcies a la subvenció atorgada de l’AMB (en el marc del Programa Integral de Barris per a la millora de rendes, on es focalitza la intervenció al barri del Casc Antic):

• Zona de formació informàtica: equipada amb 16 ordinadors i mobiliari nou

• Zona d’atenció individualitzada

• Zona polivalent per cursos amb dispositius sense fil i activitats comunitàries

• Zona de coworking per a persones emprenedores que puguin necessitar equipament informàtic. La figura de la persona dinamitzadora del Punt Òmnia, figura de referència que planifica, gestiona, imparteix i dinamitza les activitats que es porten a terme.

Fins ara es disposa d’un dinamitzador (que cobreix l’horari de matins i 1 tarda a la setmana) però, com a novetat a partir de gener’24 es disposarà d’una segona figura de dinamitzador/a que cobrirà l’horari de tardes de dilluns a divendres

Serveis que oferim

• Tallers de capacitació digital (dimarts i dijous en horari de de 9:30 a 12:30 h). Ara començarem a oferir un taller per la tarda. Seran alguns dilluns de 15 a 17 h i tenim la incorporació d’una nova persona dinamitzadora al gener 2024 que donarà servei la resta de tardes.

• Accés lliure (dilluns de 17:30 a 19 i dimecres de 12:30 a 14:00 h): l’usuariat pot disposar d'un entorn digital per fer les seves gestions i/o per actualitzar els seus coneixements amb el suport de la persona dinamitzadora

• Prova de l'acTIC (dilluns de 12:00 a 14:30 h)

• Aula Mentor (dijous de 15:00 a 17:00 h)

• Espai de coworking per a persones emprenedores que puguin necessitar equip informàtic de manera puntual i en un determinat horari • Servei a les entitats associatives prioritàriament del Casc Antic, col·laborant amb les seves activitats i aportant coneixements tecnològics, i detectant les seves necessitats per donar-li després una resposta.

Oferta de tallers per al 1T de 2024

Les persones interessades han de visitar periòdicament l'apartat d'oferta formativa on cada trimestre surt publicada la programació dels tallers de capacitació digital. Allà trobaran un enllaç a un formulari per apuntar-s’hi als tallers que desitgin. Una vegada omplert el formulari, estaran automàticament inscrits/tes. Dies abans de l'inici de cadascú dels tallers ens posarem en contacte amb l’usuariat a través de WhatsApp per confirmar la seva assistència.

4 alumnes expliquen la seva experiència al Punt Òmnia de la Fundació Barberà Promoció