Què és la ciberseguretat?

02/10/2022 | 17:10

La ciutadania cada cop fem més ús de la tecnologia en els diferents entorns, tant laborals com personals, en definitiva per qualsevol tràmit en el nostre dia a dia. Aquest fet provoca que les nostres dades i informacions estiguin més exposades a possibles atacs, usurpació de personalitat o fraus.

La ciberseguretat és la protecció dels sistemes que tenen connexió a Internet, com el maquinari, el programari i les dades que tenim emmagatzemades. La seguretat de la informació està dissenyada per mantenir i protegir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de les dades.

L'objectiu de la ciberseguretat és ajudar a prevenir atacs cibernètics, violacions de dades i robatoris d'identitat. Per això és aconsellable aprendre alguns consells amb relació a la nostra activitat, els dispositius i la interacció amb la comunitat.

Per fer front aquest tipus d'amenaces la millor solució és estar alerta i tenir els coneixements que les nostres accions poden provocar. Per exemple, actualment les xarxes socials és un entorn digital accessible a tothom, com prendre consciència de possibles fraus o configurar la privacitat del teu perfil. Els dispositius mòbils i les seves aplicacions, quina privacitat, accessibilitat o emmagatzematge de les nostres dades. 

Des del perfil de Twitter de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ofereixen recursos per ajudar a prevenir possibles problemes de ciberseguretat. Alhora ofereixen consells bàsics de ciberhigiene per a una vida digital segura i saludable que ens permeten protegir la nostra privadesa.

Octubre és el mes Europeu de la Ciberseguretat i aquest any se celebra el 10è aniversari. 

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària és coneixedora de la importància d'aquesta temàtica i per aquest motiu es portarà a terme la segona edició de la Formació en ciberseguretat bàsica per a les persones dinamitzadores, oferida per l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Una oportunitat de formació per a l'equip de dinamització i que puguin engegar activitats de conscienciació cap a la ciutadania i persones participants de la Xarxa Òmnia.

Accions i sensibilització pel dret de vetllar per la nostra privacitat i les nostres dades.

Prevenció i protecció de les nostres dades