Quina Solidària al Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres

El Punt Òmnia Casal Cívic de Figueres - Bon Pastor es va proposar passar unes festes d’hivern solidàries amb els veïns i veïnes del barri del Bon Pastor. Per això, el divendres 15 de desembre el Punt Òmnia va posar-se a treballar de manera conjunta amb el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de l’Ajuntament de Figueres per organitzar una quina solidària, una activitat sorgida al projecte d’economia social i solidària elaborat per la Xarxa Òmnia.

L’activitat va reunir una trentena d’usuaris i usuàries de totes les edats que van aconseguir arreplegar entre tots un lot sencer d’estris, eines, dolços i objectes en desús nous i de segona mà per sortejar-los entre els guanyadors de la quina solidària.

La quina solidària, una activitat intergeneracional i social, va durar dues hores i va promoure el coneixement i interacció dels veïns i veïnes del barri del Bon Pastor, que van poder trobar-se en un àmbit molt diferent de l’habitual, es van poder relacionar de manera més lúdica i van crear lligams.

La quina solidària és una activitat proposada per la Xarxa Òmnia dins del projecte d’economia social i solidària destinat a promoure un tipus d’economia alternativa al model vigent i que proposa un canvi de valors i una presa de consciència des de la dimensió social i comunitària. Podeu veure una galeria d'imatges de la jornada:

 

Quina solidària

L'activitat ha estat organitzada de manera conjunta amb el PDC del barri.