Ràdio Badia visita el Punt Òmnia Fundació Akwaba de l’Hospitalet de Llobregat

El Punt Òmnia Fundació Cívica Oreneta de Badia del Vallès ha visitat el Punt Òmnia Fundació Akwaba de l’Hospitalet de Llobregat el passat 30 de maig, una visita que conclou l’intercanvi entre ambdós punts Òmnia i el treball conjunt que han estat fent durant el segon trimestre de 2018. Concebuts com un punt de connexió, intercanvi i convergència entre dinamitzadores, i usuaris i usuàries de la Xarxa Òmnia, aquest intercanvi ha estat un èxit de convocatòria, per la participació i la implicació dels assistents.

Tres participants del Punt Òmnia Badia, que setmanalment es reuneixen per dur a terme el programa de ràdio “Quédate con nosotros”, s’han traslladat al Punt Òmnia Fundació Awkaba amb l’Eva, la dinamitzadora, per fer de manera íntegra el programa de ràdio des de l’Hospitalet. A la seu del Punt, sis participants van rebre Ràdio Badia i van intervenir en els diferents espais radiofònics que els havien preparat: en l’entrevista conjunta, en el debat i en l’agenda cultural de “Quédate con nosotros”.

Un total de 10 persones de diferents edats, condicions i amb perfils diversos s’han trobat al Punt Òmnia Fundació Akwaba per intercanviar algunes de les experiències que viuen als punts Òmnia corresponents. Així, les persones participants del Punt Òmnia Fundació Akwaba han explicat el projecte Postals de l’Hospitalet, mentre que els participants de Ràdio Badia han fet cinc cèntims sobre el seu projecte de ràdio setmanal i han compartit la geografia i història del municipi.

Aquest intercanvi entre punts Òmnia ha permès debatre sobre l’evolució històrica de l’Hospitalet de Llobregat, sobre les comunicacions del municipi amb la resta de Catalunya, l’intercanvi de projectes entre punts, com la coral Akwaba o Ràdio Badia, i extreure conclusions comunes sobre els avantatges que treuen les persones participants dels punts Òmnia. “En traiem molt, de profit”, diu la Maria, una usuària de 89 anys del Punt Òmnia Fundació Akwaba que, des que hi assisteix, sap fer anar l’ordinador i s’ha animat a escriure poesia. El Josep també és de l’Hospitalet i fa anys que visita el Punt Òmnia: té 89 anys i està aprenent informàtica. Tots ells conclouen: “hem après molta humanitat, molta companyonia, molt coneixement, etc.”.

Ràdio Badia és un projecte de ràdio comunitària de Badia del Vallès que va néixer fa deu anys i des de fa vuit que ha estat recuperat pel Punt Òmnia Fundació Oreneta de Badia del Vallès. Les dinamitzadores del Punt, l’Eva i la Cristina, no van dubtar ni un moment a aprofitar les virtuts d’una eina com la ràdio per conjugar-les amb el Punt Òmnia, un espai d’accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) des del vessant social i comunitari. El projecte està tenint cada cop més ressò entre la gent del barri, ja que en els darrers mesos desperta més interès i Ràdio Badia cada cop té més oients.

Radio Badia visita El Punt Òmnia Fundació Akwaba

Les visites entre ambdós Punts Òmnia han servit per a aprenedre com és una ràdio per dins, i han promogut l'intercanvi de participants i l'aprenentatge mutu.