Ràdio Comunitària al Punt Òmnia Sant Antoni

05/02/2020 | 10:02

La ràdio pot semblar que és un invent antic comparat amb l’exponencial desenvolupament tecnològic que ha tingut lloc en les darreres dècades. Però aquesta eina, aparentment simple, segueix sent molt vigent, i potser en la seva simplicitat rau el seu encant: fer arribar uns sons a múltiples orelles distants. Així doncs, la ràdio possibilita que unes veus i unes músiques ens embolcallin i ens acompanyin mentre ens dediquem a altres afers.

El desenvolupament tecnològic i d’internet, entre altres coses, ha significat un nou impuls a la ràdio, perquè ha permès incorporar més veus, convertir a molts dels oients en protagonistes, fer el procés de producció i la possibilitat fer difusió d’una manera més accessible. És en aquest context en què el Punt Òmnia Sant Antoni té la iniciativa de la ràdio comunitària del barri de Sant Antoni, la ràdio RC66.

Aquesta nova proposta està ideada amb la intenció de donar a conèixer el barri, la seva gent, el que passa, ha passat o passarà. El Punt Òmnia de Sant Antoni pretén fer una ràdio oberta a totes les persones que volen dir o compartir alguna cosa. Per tant, no s’exclou cap temàtica; sense filtres ni censures. Hi ha espai per a tot i per a tots. En un principi, aquesta ràdio no s’emetrà en directe ni tindrà un espai a les FM, sinó que es farà difusió per mitjà dels podcasts. És a dir: es podrà escoltar a través d’una peça d’àudio que es podrà reproduir o descarregar des d’una web. En altres paraules: s’hi podrà accedir a les gravacions mitjançant la xarxa. Així doncs, podrem triar allò que volem escoltar i quan.

L’anhel de fer una ràdio propera no és nova. Moltes vegades des del teixit associatiu, o al marge d’aquest, se n’havia parlat. El 14 de novembre de 2019 en aquest espai es va inaugurar públicament aquest projecte, que neix a partir del Punt Òmnia de Sant Antoni en el marc de la Federació d’Entitats de Calàbria 66, en què s’apleguen entitats i col·lectius del barri.

Com escoltar la ràdio? En aquests moments RC66 es pot sentir al canal d’IVOOX: allà apareixen els diferents podcasts que es van publicant. També us podeu descarregar l’app al mòbil i cercar RC66. O també ens podeu trobar dins de la web de Calàbria 66, en l’apartat Què fem? - RC66, en què trobareu un enllaç per accedir als nostres podcasts. Seguirem treballant per facilitar l’accés a les creacions que anem fent entre tots, ja que el sentit de la ràdio és ser escoltada. Tenim ganes de conèixer-vos i que ens expliqueu el que considereu. Fem d’aquesta ràdio una eina comunitària! Fem ràdio, fem informació, fem comunitat!

Com escoltar la ràdio? En aquests moments RC66 es pot sentir al canal d’IVOOX: allà hi apareixeran els diferents podcast que s'aniran publicant. Per tenir-ho de forma més propera també us podeu descarregar l’app al mòbil i cercar RC66. O també ens podreu trobar dins de la pàgina web de Calàbria 66 en l’apartat què fem trobareu RC66, allà trobareu un enllaç per accedir als nostres podcast.

Seguirem treballant per a facilitar l’accés a les creacions que anem creant entre totes i tots, doncs el sentit de la ràdio és ser escoltada. Tenim ganes de conèixer-vos i que ens expliqueu: fem d’aquesta radio una eina comunitària! Fem Radio, fem informació, fem comunitat!!!

El Punt Òmnia ha engegat un projecte de ràdio comunitària.

Més informació