Reciclatge TIC amb la Fundació Social del Raval

Imatge del taller de reciclatge TIC

Als nens i nenes del grup de mitjans de la Fundació Social del Raval, els preocupa la salut del planeta en què viuen, la Terra. Per això, aprofitant que fa poc vam canviar la hora, suposadament per una qüestió d'estalvi energètic, s'han proposat aportar el seu granet de sorra construint un rellotge amb material reciclat, per salvar el planeta, alhora que aprenien a dir les hores en català. I sí, no cal amagar que això últim és el que els ha resultat més difícil d'entendre.

Dos quarts de vuit? 19.30... Tres quarts menys cinc de cinc de la matinada 05:40. Matinada... existeix? O sigui, que parlem de l'hora que ha d'arribar, perquè la que ha passat ja no existeix.

D'aquesta manera, mentre a l'altra banda del món, els països rics exploten els recursos naturals de països pobres, o emergents, els infants de la Fundació Social del Raval recuperen teclats vells d'ordinador, CD fets malbé o de sistemes operatius obsolets i peces de rellotges produïts per la indústria xinesa per construir els seus despertadors matiners, que els ajudaran a llevar-se ben d'hora per anar a l'escola, quedar amb els amics, arribar a temps a la visita del metge, o, en un futur més o menys proper, arribar a temps a una entrevista de feina, al concert del seu grup de música preferit o a la propera activitat creativa del Punt Òmnia Espai Tecnològic del Casal dels Infants al barri del Raval.


entitats
infància
medi ambient
infants
reciclatge
TIC
sostenibilitat
reutilització