Records musicals: estimulació cognitiva al Punt Òmnia l'Escorxador de la Seu d'Urgell

Ja fa un temps que a l'espai del Punt Òmnia l'Escorxador de la Seu d'Urgell s'hi ofereix un taller d’estimulació cognitiva, una activitat dirigida a la gent gran que potencia el treball cognitiu i la memòria. D’ençà que es va començar a fer, el taller Records musicals ha comptat amb molta demanada i sempre ha estat ple de persones participants.

En aquest taller el Punt Òmnia hi treballa una mica de tot: càlcul, memòria, concentració, lògica, coneixement de l’entorn… i les persones que hi participen també juguen... i juguem molt! El taller Records musicals comença amb un treball d’escolta activa: la gent gran escolta cançons per a, posteriorment, escriure els records que aquesta melodia els evoqui. Nom de la persona cantant, nom de la cançó… etc.

És increïble veure com respon cadascú amb la música, molts d’ells o d'elles recorden quina edat tenien o inclús on ballaven i amb qui... La música ajuda, és una eina més utilitzar per a un treball integral d'estimulació cognitiva. En mitja hora que ha durat l’activitat de “records musicals” tots hem tingut records, sensacions, sentiments i emocions. Per a molts, la música ens transporta en el temps.

 

 

https://youtu.be/0CKsvkri-00

El Punt ha treballat la memòria amb gent gran.