Recursos per a una Internet més Segura

11/09/2016 | 11:09
 

Dia Internacional de la Internet Segura

Benvolguts i benvolgudes,

el proper dia 9 de febrer és el Dia Internacional de la Internet Segura, una jornada que ens ofereix l'oportunitat de reflexionar sobre la seguretat en l'ús de la xarxa Internet, amb especial atenció al col·lectiu d'infants i joves.

El Dia Internacional de la Internet Segura ens recorda la importància de treballar de manera conjunta per a fer front a xacres com el ciberassetjament o el grooming, i ens convida a recordar qüestions bàsiques de seguretat per tal de navegar per la xarxa amb el màxim coneixement.

Des de Xarxa Òmnia us convidem a celebrar aquesta jornada des de la participació activa, tant en la consulta dels recursos a l'abast (guia per a l'ús segur de les xarxes socials, pàgina web d'Internet Segura, canal de YouTube, Twitter i Facebook; pàgina web del CESICAT, pàgina XTEC de recursos per a un ús segur d'internet) com en l'elaboració de tallers i la participació en xarxes socials amb l'ús dels hashtags #internetsegura i/o #òmniasegura el mateix dia 9 de febrer. Us proposem també, la consulta de les següents fonts:

En Cesc i la Cati. Agents antirisc a la xarxa.
Vídeo del CESICAT per a infants de 7 a 10 anys.
 
Vés al vídeo
Test de robatori d'identitat a la xarxa.
Joc online que avalua fins a quin punt et trobes en risc de patir un robatori d'identitat a internet.
Inicia el test
Llistat de consells.
Díptic elaborat per InternetSegura.cat amb una llista dels consells bàsics a seguir a l'hora d'usar la xarxa de manera segura.
Consulta els consells
 
 
Guia de recursos enviada per correu a dinamització.