Reflexions

Persona amb un teclat adaptat

Diuen que el color verd és el color de l'esperança... Després de 12 mesos m'adono que fer els articles d'accessibilitat ha estat una bona feina per diferents motius, però sobretot per donar a conèixer una mica més la DISCAPACITAT.


No sóc cap experta en el tema, ja m'agradaria!, però després de sis / set anys de treball amb aquests col·lectius, ara veig tot el que he après, i el que és millor, el que em queda per aprendre.


He de dir que continuo pensant que la paraula discapacitat ja condiciona, aprofito el moment per reclamar una paraula que no sigui tan negativa i trobar-ne una de més positiva.


L'Òmnia de la Seu va tenir la sort de rebre el material adaptat, pantalla, teclats, ratolins, etc. i gràcies a aquest material, el treball de tots els participants amb capacitats diferents ha estat un èxit, ara podem dir què són persones més realitzades, estan més integrades, amb ganes de treballar, amb il·lusió, extremament motivades, ara, moltes d'elles són capaces de venir de manera independent al nostre espai, i és per una senzilla raó: tenen les eines per treballar-hi com qualsevol persona.


Aquest esperit de superació que tenen és el que t'enganxa a fer més, a lluitar i a donar a conèixer aquesta realitat.
Hem fet de tot, blocs, jocs, manejar el processador de textos, el correu electrònic, fulls de càlcul..., amb aquesta llista d'activitats hauríem de fer-nos la pregunta de “Què és el que no poden fer?”


Persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, persones amb malaltia mental... totes elles tenen entrada a Òmnia, perquè no oblidem que el nostre espai és un espai privilegiat on TOTHOM hi té dret.


Tot i que a poc a poc anem fent passos cada vegada més ferms, ens queda molta feina per fer, animo a tots els dinamitzadors i responsables del projecte Òmnia que hi treballin força per arribar a fer una societat més justa.

Això no és pas un comiat, aniré penjant articles i activitats que cregui interessants per a tots vosaltres.
Vull donar les gràcies primer als participants, perquè sense ells seria impossible fer res! Segon: als tècnics/ques i responsables del projecte que van pensar a dotar els punts òmnia amb material adaptat, així com a l'Oficina Tècnica Punt TIC, a l'Oficina de Dinamització Comunitària (ODC) i, com no, a TOTS vosaltres, els DINAMITZADORS, per aguantar els meus articles durant un any sencer i per la vostra bona feina... ENDAVANT!

 

“Todo lo que no se da... se pierde.”

accessibilitat
discapacitat