Respect is perfect, l'assetjament des del punt de vista dels infants del Raval

“El respecte és perfecte”. Amb aquest missatge, els infants participants del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval han volgut tractar la temàtica de l'assetjament escolar o bullying, una xacra que afecta molts centres escolars.

Per parlar d'aquest fenomen, el Punt Òmnia Casals dels Infants del Raval ha engegat la iniciativa TIC Respect is perfect, en què els participants han pogut crear un curtmetratge per donar el seu punt de vista sobre la problemàtica de l'assetjament.

L’assetjament, en totes les seves formes, és un delicte que perjudica els més dèbils, que es dona entre iguals i en relacions d’autoritat, i que es pot veure tant a la feina com a l’escola, en el dia a dia, en relacions de parella, amb l’especulació urbanística... Amb l’assetjament es busca perjudicar els més dèbils, provocar que s’enfonsin i es deprimeixin, que abandonin i quedin exclosos, sense xarxes de suport que els ajudin i els acompanyin.

Per aquest motiu, el curtmetratge Respect is perfect vol instar tothom a posar-se a la pell de l’altre: no facis als altres el que no vulguis per a tu, i si detectes que algú pateix assetjament, ajuda’l.

Podeu veure el vídeo aquí:

El projecte audiovisual ha volgut sensibilitzar sobre la xacra de l'assetjament.