Ritmenatura.cat, base de dades fenològica de Catalunya

06/04/2018 | 11:04

El Centre d'Investigacions en Ecologia Terrestre i Anàlisi del Territori (CREAF), juntament amb altres estaments públics, ha engegat una plataforma virtual que pretén fer la funció d'observatori ciutadà col·laboratiu sobre la fenologia i el ritme de floració de les plantes a Catalunya.

Degut al canvi climàtic que pateix el planeta en les darreres dècades, el CREAF vol instar ciutadans, gestors i polítics a compartir i consultar informació fenològica a Catalunya a través d'una comunitat virtual que publica informació en diferents formats i que compta amb un espai per a allotjar dades i observacions fenològiques recollides pels ciutadans arreu del territori.

L'objectiu de Ritmenatura.cat? Que l'administració i els experts puguin disposar d'aquestes dades i les puguin fer útils per la presa de decisions. Aquest projecte compta amb el suport de el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteo.cat), L'Agència Estatal de Meteorologia i la Institució Catalana d'Història Natural, entre moltes altres. Més informació: http://ritmenatura.cat/.

La pàgina fa una crida a la ciutadania per a registrar modificacions en la floració degudes al canvi climàtic.