Scratch i assetjament entre iguals al Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

En el marc del projecte final de la formació per a formadors bitbot.cat, Antonio Collado, dinamitzador del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló, ha implementat una petita formació als usuaris més joves de l’espai.

En concret, la formació ha consistit en l’elaboració d’un còmic animat sobre el tema de l’assetjament entre iguals (una de les línies pedagògiques d’aquest any a la Xarxa Òmnia i que el Punt de Santa Coloma està treballant) fent servir el programari Scratch.

L’objectiu ha estat millorar les competències TIC i les d’expressió a través del llenguatge cinematogràfic (els usuaris han hagut de fer un guió, crear personatges, escenari, diàlegs...). Les habilitats socials, com ara l’empatia pel tema que es tracta, i el treball en equip, ja que l’han hagut de fer per parelles, han estat altres competències treballades en aquesta formació.

Finalment s’ha avaluat el que han après en el temps fent servir l’eina Kahoot: una vertadera activitat d’aprenentatge mitjançant ludificació i millora individual i social. Podeu consultar un dels resultats en aquest enllaç.​

Els infants han fet un còmic animat sobre el 'bullying'.