Sensibilització en el Dia Internacional de les Dones, al Punt Òmnia Salut Alta de Badalona

Sabem que avui en dia les dones cobren un 16% menys que els homes? Sabem que al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, per exemple, no es toca cap peça musical de cap dona? O que els llibres d'història de 3r d'ESO a Catalunya contenen 200 noms d'homes i només 16 noms de dones (algunes hi apareixen per ser familiars d'homes, com germanes o fins i tot amants!)?

El Punt Òmnia Salut Alta de Badalona va voler posar el focus en aquestes i altres lamentables realitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones d'enguany. El Punt Òmnia, juntament amb el Centre Cívic de la Salut, va voler sensibilitzar els veïns i veïnes del barri en aquesta data assenyalada amb una xerrada a càrrec de Susana Mellado i de la mateixa dinamitzadora del Punt, Marta Mancheño.

Amb la conferència conjunta, Mancheño i Mellado van donar a conèixer, des de la perspectiva de les dones, els motius pels quals és necessari celebrar aquesta dia internacional i van explicar amb diferents exemples conceptes de plena actualitat, com els micromasclismes, els estereotips, la violència de gènere i la bretxa salarial, entre molts d'altres. Després de xerrada conjunta hi va haver un torn de preguntes per donar l'oportunitat a les persones assistents a resoldre dubtes i fer reflexions.

Al seu torn, el Punt Òmnia Salut Alta de Badalona va programar, al llarg de la setmana, diverses activitats amb el denominador comú de la temàtica de gènere. Podeu consultar el material didàctic de la xerrada conjunta clicant en aquest enllaç.

 

El Punt va organitzar una xerrada conjunta sobre la perspectiva de gènere i els estereotips i violències en contra de les dones.