Servei d’acollida al Punt Òmnia Eudald Graells de Ripoll: coneix l'entorn

menjars típics catalans

Ja fa uns mesos que des del Punt Òmnia es porta a terme el Servei d'acollida per a les persones nouvingudes al Ripollès, vinguin de més lluny o de més a prop. També per aquelles persones que fa un temps que viuen aquí però que encara els manca conèixer la història, la llengua o els costums del lloc que els ha acollit.

Que com es fa?

Des de l’Àrea de Cohesió Social del Consorci de Benestar Social del Ripollès, amb els quals es coordina conjuntament aquest projecte, s’han preparat uns materials que permeten que cada persona treballi al seu ritme i de manera totalment individualitzada i personalitzada.

Un cop la persona ha assolit els coneixements necessaris, que en cada cas poden ser diferents, depèn dels coneixements previs, es fa una prova de nivell que permet l’obtenció d’un certificat. En alguns casos aquest s’utilitza per fer informes d’arrelament o altres demandes de les persones usuàries.

Està sent una experiència molt enriquidora i de la qual se n’està obtenint un benefici: augment de persones usuàries que coneixen el Punt i que un cop assolida la formació bàsica es queden per seguir aprenent, sobretot llengua catalana. Totes les persones afirmen que des d’aquí l’aprenentatge de la llengua és divertit i didàctic!

Ara el projecte està en fase de prova però estem molt il·lusionades i esperem que es pugui desenvolupar a la resta de la comarca.

immigració
cultura
persones nouvingudes
Òmnia
aprenentatge
TIC