Sessió d'aprenentatge servei del Punt Òmnia Pubilla Cases amb els joves de La Florida

11/10/2018 | 10:10

El Punt Òmnia Club Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet ha tancat aquest passat estiu amb un projecte d'aprenentatge servei (APS) amb els joves del Centre Cultural Ana Díaz Rico de La Florida, a l'Hospitalet de Llobregat: una sortida conjunta entre les persones participants del Punt Òmnia i el jovent per tal que els usuaris i usuàries surtin dels seus espais de cada dia i puguin conèixer el seu barri.

Aprofitant que algunes participants del Punt també viuen a La Florida –són les protagonistes de l’onada d’immigració d’arreu d’Espanya dels anys 60–, els organitzadors i organitzadores del Punt Òmnia, i també els joves, han volgut conèixer les seves experiències, la seva arribada al barri, tot comparant com era La Florida en aquella època i com és actualment amb la nova onada d’immigrants d’arreu del món. Amb la sortida les persones participants han pogut comprovar com és aquesta nova onada migratòria, i com viuen el canvi aquests joves nouvinguts.

Entre les persones immigrades dels anys 60 al barri de La Florida i les d'ara, ambdós grups han pogut trencar el gel i intercanviar informacions, i totes dues generacions han compartit temors i falses aparences. Amb aquesta experiència d'aprenentatge servei, dones i joves han pogut intercanviar coneixements i experiències en aquesta darrera sortida del Punt Òmnia abans de les vacances d'estiu, i han pogut veure les diferents realitats que els separa des del denominador comú d’haver deixat enrere la ciutat natal, els familiars i les amistats per començar una vida nova en un lloc totalment desconegut i amb altres costums.

La visita, que ha estat excepcional per als organitzadors, també ha permès als i les participants de conèixer els canvis que ha patit un barri com La Florida, quan només fa un segle era un turó i camps de vinyes, i els ha permès d'observar com ha anat creixent aquesta zona, construint i omplint de vida gràcies a l’esforç de tanta gent que ha lluitat per poder-ho fer habitable.