S'inauguren dues exposicions per l'apoderament de la dona

Imatge de la inauguració de les exposicions.

El passat 13 d'abril, el Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres ha inaugurat dues exposicions fotogràfiques que comparteixen un mateix fil conductor: la figura de la dona i el seu apoderament en la societat actual.

La inauguració ha aplegat una cinquantena de persones, que han pogut gaudir del recull fotogràfic que han elaborat els i les usuàries del Punt Òmnia dels tallers d'apoderament de la dona gitana i de TIC que s'imparteixen al centre amb una periodicitat setmanal. La primera exposició, Rumí, te presento mi sácais, ha estat elaborada per les dones del programa d'apoderament de la dona gitana que es du a terme al Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres juntament amb el Pla de Desenvolupament Comunitari.

 

 

Amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, celebrat el passat 8 d'abril, les dones usuàries d'aquest taller han volgut homenatjar la figura de la dona dins d'aquest col·lectiu, que sovint ha vist difuminada la importància de la seva figura.

L'exposició l'han presentada oficialment Samantha Heredia, Juana Gabarri i Amara Casamiquela, que han subratllat la idea que les dones gitanes no són com les mostren als programes de la televisió, i que han deixat clar que l'objectiu d'aquesta exposició és fer caure tòpics i mostrar la dona gitana sense posar-la en el mateix sac en què es posa sempre el poble gitano.

 

Per altra banda, l'exposició  Retalls d'història de la dona ha estat elaborada per altres usuaris i usuàries del Punt Òmnia, tots més grans de 55 anys, que han volgut destacar la figura de dones importants i transcendents per a la història de la humanitat. Sobre això, la dinamitzadora del Punt Òmnia, Estefania González, ha volgut que la presentació la dugui a terme Núria Prat, una usuària del taller TIC de 81 anys.

 

 

Prat ha destacat els beneficis d'acudir, amb la seva edat, al Punt Òmnia per mantenir-se activa i al dia de les noves tecnologies i ha aconsellat, finalment, no quedar-se enrere en qüestió de noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) perquè l'aprenentatge és una eina molt poderosa: "Si aprenem alguna cosa i després l'ensenyem a algú, encara que morim continuarem existint en aquella persona".

Podeu consultar l'àlbum de fotografies de la jornada aquí:

Exposicions de fotografia al Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres

poble gitano
dona
dia internacional poble gitano
empoderament
El passat 13 d'abril, el Punt Òmnia Bon Pastor de Figueres ha inaugurat dues exposicions fotogràfiques que comparteixen un mateix fil conductor: la figura de la dona i el seu apoderament en la societat actual.