Sortida al Monestir de les Avellanes

Grup de la gent gran punt òmnia Segarra

El passat dimarts 14 de novembre, els quatre grups de gent gran que assisteixen a la formació com treballar en xarxa al Punt Òmnia Consell Comarcal de la Segarra, van poder gaudir de la visita al Monestir de les Avellanes situat a la comarca de la Noguera, i d’aquesta manera poder reviure in situ, tot el treball fet anteriorment a l’aula.

Un total de 28 persones ens vam enriquir amb les explicacions del guia del mateix monestir qui ens va acompanyar en el transcurs de dues hores a la visita guiada per l’interior del recinte, van conèixer tota la seva història des dels principis de la seva fundació fins als nostres dies, així com els diferents usos que durant els anys se n’ha fet d’aquesta joia del “patrimoni cultural i històric” del nostre país situat en un paisatge immillorable.

Els assistents a la trobada vam quedar meravellats amb l’estat de conservació de l'edifici, i amb la peculiaritat que un dels membres del grup hi va passar uns anys de la seva infantesa internat.

La gestió d'aquest és duta a terme per la congregació dels Maristes que fa poc van celebrar el seu centenari.

Després de la visita, vam visitar els voltants del Monestir arribant al cementiri situat a uns 500 m amb una peculiar uniformitat que el fa diferent de la resta.

Tot seguit ens vam dirigir cap al restaurant dins del monestir on vam poder gaudir d’un esplèndid menú amb bona relació qualitat-preu.

Un cop havent dinat vàrem fer la foto de grup de tots els assistents, i amb tot el recull d'imatges obtingudes durant la visita, seguirem treballant a l’aula confeccionant un àlbum i així practicar amb programes d’edició d’imatges.