Tabú. Tu tries què t'hi jugues

08/11/2018 | 15:11

“Has vist la foto de la Mònica que corre pel whatsapp? Se li veu tot!”, “Ei! Què fem aquesta nit? Sortim a lligar?”, “Has votat a la llista de les més guapes de la classe?”. Situacions quotidianes com aquestes amaguen sovint un rerefons masclista i de violència per motiu de gènere. A les aules, als espais laborals, als llocs d'oci com bars o discoteques... Tots i cadascun dels espais compartits per la societat són susceptibles de patir violències en diferents graus i per diferents raons, és per això que l'Institut Català de les Dones (ICD) s'ha posat a treballar per a evitar-ho.

'Tabú. Tu tries què t'hi jugues' és un joc interactiu i multimèdia creat per l'ICD i dirigit principalment al col·lectiu de joves de Catalunya. Amb l'objectiu de conscienciar, facilitar la detecció de situacions violentes i masclistes, i abordar-les des de la prevenció, 'Tabú. Tu tries què t'hi jugues' guia les persones participants cap a una nova concepció de les identitats i les sexualitats, des de la llibertat i la responsabilitat.

'Tabú. Tu tries què t'hi jugues' està pensat per a implementar-se des d'espais dinamitzats i compartits, com són els Punts Òmnia. A partir de quatre murals disposats per l’espai educatiu i que son la porta d’entrada, mitjançant un codi QR, el joc ofereix tres recorreguts virtuals que cada jove haurà de resoldre amb un dispositiu mòbil. Els tres itineraris aprofundeixen sobre els continguts temàtics del sexpreading, els límits i el consentiment, i l’assetjament i la cosificació del cos de les dones.

Al final de cada recorregut i en funció de les respostes que hagin pres les persones participants, el joc insta a fer una activitat grupal que facilitarà la reflexió sobre els continguts en les diverses sessions programades. La dinamització del joc es desenvolupa amb el suport d’una guia tècnica per a professionals que proposa la metodologia i aporta els coneixements per desenvolupar els continguts de treball. 'Tabú. Tu tries què t'hi jugues' requereix inscripció prèvia. Més informació

L'Institut Català de les Dones (ICD) ha fet pública una eina TIC per a lluitar contra les violències masclistes: Tabú.