Taller comunitari 'Fent teatre' al Punt Òmnia de la Fundació Akwaba

23/06/2016 | 00:06

El Punt Òmnia de la Fundació Akwaba ha realitzat un taller de teatre en col·laboració amb el Servei de Rehabilitació Comunitària que duu a terme l'activitat Espai Explora. Aquesta activitat, anomenada Perdidos, sin maletas y con lo puesto, és una activitat emmarcada dins d'un programa d'activitats transversals de l'àrea de salut mental de L'Hospitalet de Llobregat i que pertany a les Germanes Hospitalàries Benito Menni CASM.

La finalitat de l'activitat de l'Espai Explora és proporcionar un espai facilitador d'oportunitats amb diverses alternatives i en diversos entorns comunitaris propers, per tal de  potenciar les capacitats d'identificació d'interessos personals significatives i plaents per a la persona. Mitjançant aquest espai, on hi col·labora el Punt Òmnia, es pretén que la persona explori, experimenti i, en conseqüència, sigui capaç d'escollir sobre les seves preferències, capacitats i valors.

El taller Perdidos, sin maletas y con lo puesto és una iniciació al teatre, una pinzellada on el valor i la importància recau no solament en el resultat sinó en la construcció col·lectiva de tot el procés.

Les persones que hi han participat han pogut desenvolupar des del plantejament de la primera idea, el redactat del guió de la petita obra de teatre, l'elaboració i caracterització de cadascun dels seus personatges fins a l'assaig de l'obra, la creació del decorat, el vestuari i l'atrezzo i, per últim, la representació en un entorn de teatre real amb públic.

El Punt Òmnia, al seu torn, també ha col·laborat amb altres tallers (taller de ball Danzaesum) i vàries persones participants han continuat amb l'activitat al Punt. Us deixem una mostra de la feina feta:

teatre
comunitat