Taller d'apoderament de la dona gitana, al Punt Òmnia Casal Cívic de Figueres

25/02/2016 | 10:02
imatge

El Punt Òmnia Casal Cïvic de Figueres ha reservat tres hores a la setmana per a l'atenció del col·lectiu de dones gitanes del barri del Bon Pastor, on viuen majoritàriament veïns nouvinguts i immigrants.

El Punt Òmnia esmentat ha aconseguit posar-se a treballar de manera conjunta amb el Pla de desenvolupament comunitari (PDC) de l'Ajuntament de Figueres per tal de cobrir una necessitat real al barri del Bon Pastor: donar una atenció personalitzada a les dones gitanes per promoure la seva inserció laboral i per motivar la seva autoestima i seguretat.

El taller, anomenat Apoderament de la dona, atén entre 50 i 60 dones al llarg de tot l'any, amb les quals es treballen habilitats de mecanografia, coneixements de processadors de textos, nocions bàsiques per a la navegació per internet... i altres qüestions d'informàtica bàsica.

Tot i això, les competències i les habilitats que s'imparteixen al Punt Òmnia Casal Cívic de Figueres van molt més enllà de la iniciació a les eines TIC, ja que les dones que hi assisteixen aconsegueixen trobar-se en un àmbit molt diferent de l'habitual, en el qual es poden relacionar de manera diferent i on aconsegueixen crear lligams entre les assistents. 

"El taller d'apoderament de la dona permet a les usuàries trencar amb les seves rutines, que molt sovint estan influenciades per realitats molt crues", explica Estefania González, dinamitzadora del Punt.

L'Apoderament de la dona segueix, en aquest sentit, les directrius pedagògiques del PDC, el qual es marca l'objectiu de treballar amb les dones assistents per combatre el sexisme i el masclisme, i potenciar també la pròpia presa de decisions per fomentar l'autoestima de les usuàries.

Segons Ruth Tramullas, tècnica del Pla de desenvolupament comunitari de l'Ajuntament de Figueres, aquest taller és un primer contacte de la dona gitana amb el món laboral: "No es busca tant que desenvolupin habilitats en TIC com que tinguin més seguretat davant d'un ordinador. A partir d'aquí, se les deriva a tallers d'inserció laboral".

Emmarcat en aquests objectius, Estefania González ha promogut la dedicació de les assistents a la mecanografia, una habilitat que les introdueix en l’ús de l’ordinador i les motiva a millorar diàriament.

Podeu fer una ullada a l'àlbum d'imatges del taller:

Taller de prelaboral amb dones gitanes al Punt Òmnia Figueres Bon Pastor

dones
mecanografia
gènere
poble gitano