Taller de families digitals a l'Hospitalet

El Punt Òmnia Esclat Bellvitge ha realitzat --juntament amb la col·laboració del projecte de famílies del Centre Obert-- una activitat dirigida a pares i mares: el taller Famílies digitals.

Preocupats per l'ús excessiu que fan els seus fills de les noves tecnologies, els pares i mares s'han acostat al Punt Òmnia del barri de Bellvitge per a informar-se dels riscos que hi poden haver a la xarxa i de les formes de prevenir-los que existeixen. El punt també ha ofert eines als pares i mares per mantenir la privacitat a les xarxes, denunciar un abús, detectar una situació d'assetjament o posar filtres per a menors als seus dispositius, entre d'altres.

Amb aquest taller, els pares i mares han descobert un ventall de possibilitats per a tenir un seguiment de l'activitat digital del seu fill o filla, i han conegut les últimes tendències i interesos dels menors. L'activitat també ha permès una reflexió sobre les xarxes: que s'hi publica i què poden implicar aquestes publicacions.

Al taller Famílies digitals el Punt Òmnia ha ofert debat als assistents sobre quines eines TIC poden ser productives per un dia a dia escolar, sobretot aplicacions (app's) i webs que ofereixen recursos online útils. D'aquesta manera, el taller Famílies digitals ha permès col.loquis molt interessants sobre els hàbits d'ús de les eines TIC dels menors, i s'ha recomanat la comunicació com la millor eina per estar al dia de la seva activitat digital, més enllà del control.

Els pares i mares han accedit a una activitat a mida per a endinsar-se en el m´ón digital en què viuen els seus fills.