Taller de fotografia al Punt Òmnia Martí Codolar

02/03/2022 | 13:03
Taller fotografia

El Punt Òmnia PES Martí Codolar ha organitzat una activitat fotogràfica amb les càmeres de fotos que la Xarxa Òmnia posa a disposició dels punts Òmnia.

La Xarxa Òmnia disposa d’un servei de préstec per a que els punts Òmnia d’arreu del territori puguin demanar material de robòtica, impressió 3D, audiovisual i material d'accessibilitat, per a desenvolupar activitats específiques aprofitant el potencial de formar part d’una xarxa i sense haver de fer despeses extra.

L’activitat s’ha dividit en dues fases: d’una banda, els dos grups de gent gran del punt Òmnia han anat als jardins de Martí-Codolar per aprendre les funcionalitats bàsiques de la càmera i posar-les en pràctica fent fotografies a les instal·lacions, edificis i jardins.

Posteriorment han après a extreure les imatges de la càmera mitjançant un adaptador de targeta SD i a penjar-les a una carpeta compartida al núvol.

Les persones participants, 10 dones i 10 homes d’entre 55 i 82 anys, han valorat molt positivament l’experiència ja que han gaudit, han adquirit coneixements tècnics, han après les unes de les altres i el grup s’ha cohesionat.

 

Us compartim les opinions de dues de les persones participants:

 

«Em dic Amelia Garcia, assisteixo com a alumna d'informàtica al punt Òmnia Martí-Codolar des de fa un temps, he conegut diversos dinamitzadors dels quals guardo un gran record. Actualment assisteixo a informàtica on imparteix classe el Marc Graells i em sento molt feliç, és molt bon educador, molt proper, i té una paciència extraordinària. Fa que el grup estigui molt unit, impartint les classes molt dinàmiques i divertides alhora que aprenem molt. Espero els dilluns amb molta il·lusió. Em sento molt agraïda a Martí-Codolar per donar-me l'oportunitat d'assistir a aquestes classes ja que tinc 68 anys i aprenc molt a manejar l'ordinador i a gestionar tràmits per internet.»

 

«Me llamo José Luis Serrada, alumno de informática del Punto Òmnia Martí-Codolar. Llevo asistiendo a las clases de las mismas durante cuatro años de los cuales he tenido varios profesores, el Sr. Toni, el Sr. Iván y por último el Sr. Marc.

Siento que estamos aprovechando muy bien tanto yo como mis compañeros (8 en total).

De todos los profesores he aprendido, pero los que más me han marcado para mi son el Ivan y sobre todo el Marc, que es con el que estamos actualmente, me gusta su forma de explicar y su paciencia en las clases.

Creo que las clases son muy beneficiosos para los conocimientos informáticos. Por una parte yo tenía poca idea de lo que era la informática. Asisto todos los miércoles y la verdad es que voy muy motivado sabiendo que vamos a aprender algo nuevo para así solucionar los problemas personales que antes no sabía.

Creo que todos los compañeros opinan igual, las clases son muy amenas. Todo esto gracias a los profesionales que ustedes tienen.»

 

Algunes de les imatges de l'activitat:

 

 

 

 

fotografia
fotografia digital
Un servei de préstec entre la Xarxa Òmnia i els seus punts