Taller de guió il·lustrat al Punt Òmnia Bufalà de Badalona

06/07/2018 | 10:07

El guió il·lustrat o storyboard és una tècnica de creació de guions gràfics que en els darrers anys està en auge, ja que s’usa intensament en l’àmbit professional de la publicitat i el cinema. Sobre aquesta temàtica, el Punt Òmnia Bufalà de Badalona va oferir un taller de 2 dies impartit per un dels mestres en la matèria de tot Espanya: Antonio Santamaría.

El 5 i el 12 de maig Santamaría va acostar-se al Punt Òmnia Bufalà de Badalona per impartir, de manera totalment voluntària, un taller introductori sobre el món del guió il·lustrat a una vintena d’assistents. Santamaría va aportar material especialment adaptat per al taller del Punt Òmnia: un dossier explicatiu amb la teoria bàsica per a la creació de guions il·lustrats, que els participants del Punt Òmnia van fer servir durant la primera sessió.

La segona sessió va ser totalment pràctica: els assistents van haver de crear guions determinats, d’històries de fantasia, de por, de relats quotidians... Els participants van acabar els relats i posteriorment els van presentar a un concurs de guions il·lustrats organitzat pel comerç del barri de Bufalà.

Aquesta activitat artística organitzada pel Punt Òmnia de Bufalà ha tingut molt d’èxit, ja que va aconseguir atraure participants que mai no s’havien acostat al Punt. És per això que el dinamitzador s’ha plantejat repetir l’experiència en un futur proper.

Taller d''storyboard'