Taller de parelles digitals a Solsona

13/06/2017 | 09:06

El Punt Òmnia Solsona ha ofert aquest passat 6 de juny un taller de parelles digitals en què han participat 7 joves de 14 a 16 anys i 7 persones més grans de 65 anys. El taller, anomenat Parelles digitals, va iniciar-se el passat 25 d’abril de 2017 i es repeteix dos cops per setmana fins a finals de juny, amb una durada d’una hora per sessió.

En aquest taller els joves han pogut donar formació TIC i multimèdia sobre l’ús i la configuració dels telèfons intel·ligents (smartphones) a les persones grans, i aquestes han resolt molts dels dubtes que hi tenien. Els joves participants de les parelles digitals provenen de la Unitat d’Escolarització Compartida de l’Afrau (Associació l’Afrau de Serveis Educatius, Culturals i de Lleure, UEC) i venen derivats del centre amb una educadora, que vetlla perquè el taller sigui efectiu i profitós per als joves.

En aquest taller de parelles digitals, les persones grans poden tenir formació molt personalitzada sobre eines TIC com són els telèfons intel·ligents (smartphones) al llarg d’una hora, la qual cosa els ajuda a resoldre problemes. Per la seva banda, la participació dels joves en aquest taller els aporta autoestima i valoració personal, ja que el rol d’experts i de formadors que adquireixen en aquesta dinàmica sobre smartphones els permet agafar confiança sobre les seves pròpies competències i capacitats.

En la sessió del 6 de juny, d’una hora de durada, els joves han donat suport en qüestions TIC com l’ús i la configuració del whatsapp, la gestió d’imatges, l’ús d’Instagram i la configuració dels àudios del dispositiu, entre d’altres. Finalment, la sessió ha acabat amb un piscolabis per a esmorzar. Podeu veure un àlbum d’imatges de la sessió aquí:

Parelles digitals

El Punt Òmnia ha ampliat les hores de durada d'aquest taller per demanda de les mateixes persones usuàries.