Taller de reciclatge informàtic

15/07/2013 | 15:07
Imatge de grup dels tallers de reciclatge informàtic a l'Hospitalet

Els dies 25 i 27 de juny vam fer, a la seu de Joves per la Igualtat i la Solidaritat, un taller de reciclatge informàtic. Al taller van participar-hi persones usuàries del Punt Òmnia JIS-Arrels i persones participants en els tallers bàsics de TIC organitzats en col·laboració amb la Xarxa Anadromes (xarxa d'inserció sociolaboral de l'Hospitalet).

Els objectius del taller eren conèixer les parts de l'ordinador, saber desmuntar i muntar les seves parts principals, saber les funcions bàsiques d'aquestes i conèixer els avantatges dels sistemes operatius GNU/Linux.

Per això vam dividir el taller en dues parts: el primer dia vam parlar del maquinari i vam desmuntar i muntar les peces; el segon dia vam parlar del sistema operatiu i vam instal·lar diferents distribucions als ordinadors.

Els ordinadors que vam utilitzar van ser donats pel servei Pont Solidari del Banc de Recursos (Moltes gràcies!) a més de dos portàtils de dues persones que han volgut dir adéu a Microsoft i passar-se a Ubuntu. Els ordinadors donats eren massa vells per als sistemes operatius actuals de Microsoft, per això vam decidir instal·lar-hi l’Ubuntu (distribució oficial del projecte Ubuntu que té com a lema "menys recursos i més eficiència energètica").

Al final dels dos dies de taller vam sortejar els ordinadors entre les persones que no en tenien.

L'experiència, nova per als Joves per la Igualtat i la Solidaritat, ha estat molt bona: aquestes persones desconeixien els "misteris d'aquestes caixes" i, encara que no s'hagin convertit en tècnics i tècniques informàtics, han après a reconèixer les parts de l'ordinador i a substituir-ne algunes, a més de veure com instal·lar un sistema operatiu. Segurament repetirem aquest taller més endavant!

L'equip dinamitzador del Punt Òmnia dóna les gràcies a les persones participants i als voluntaris que han col·laborat en la realització del taller (Sergio, Marcos, Jordi i Edu).

programari lliure
maquinari
alfabetització digital
reciclatge informàtic
GNU/Linux
muntatge d'ordinadors
sistemes operatius