Taller de reciclatge informàtic

15/07/2013 | 14:07
Imatge de grup dels tallers de reciclatge informàtic a l'Hospitalet

Els dies 25 i 27 de juny vam fer, a la seu de , un taller de reciclatge informàtic. Al taller van participar-hi persones usuàries del i persones participants en els tallers bàsics de TIC organitzats en col·laboració amb la Xarxa Anadromes (xarxa d&;inserció sociolaboral de l&;Hospitalet).

Els objectius del taller eren conèixer les parts de l&;ordinador, saber desmuntar i muntar les seves parts principals, saber les funcions bàsiques d&;aquestes i conèixer els avantatges dels sistemes operatius GNU/Linux.

Per això vam dividir el taller en dues parts: el primer dia vam parlar del maquinari i vam desmuntar i muntar les peces; el segon dia vam parlar del sistema operatiu i vam instal·lar diferents distribucions als ordinadors.

Els ordinadors que vam utilitzar van ser donats pel servei del (Moltes gràcies!) a més de dos portàtils de dues persones que han volgut dir adéu a Microsoft i passar-se a Ubuntu. Els ordinadors donats eren massa vells per als sistemes operatius actuals de Microsoft, per això vam decidir instal·lar-hi l’Ubuntu (distribució oficial del projecte Ubuntu que té com a lema "menys recursos i més eficiència energètica").

Al final dels dos dies de taller vam sortejar els ordinadors entre les persones que no en tenien.

L&;experiència, nova per als , ha estat molt bona: aquestes persones desconeixien els "misteris d&;aquestes caixes" i, encara que no s&;hagin convertit en tècnics i tècniques informàtics, han après a reconèixer les parts de l&;ordinador i a substituir-ne algunes, a més de veure com instal·lar un sistema operatiu. Segurament repetirem aquest taller més endavant!

L&;equip dinamitzador del Punt Òmnia dóna les gràcies a les persones participants i als voluntaris que han col·laborat en la realització del taller (Sergio, Marcos, Jordi i Edu).

programari lliure
maquinari
alfabetització digital
reciclatge informàtic
GNU/Linux
muntatge d'ordinadors
sistemes operatius