Taller de sexualitat, afectivitat i assetjament entre iguals

El passat 27 de març, el Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló va organitzar una jornada dedicada als joves de 12 a 14 anys del centre obert La Klau. Una psicòloga professional va impartir als usuaris joves que van assistir al Punt Òmnia una sessió sobre sexualitat, afectivitat i l’assetjament entre iguals que pot derivar-se d’aquestes relacions.

L’organització del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló no només va cedir l’espai, els ordinadors de taula i projector per dur a terme aquesta jornada, sinó que també va encarregar-se de consolidar els continguts amb l’aplicació per a dispositius mòbils Kahoot, un joc de preguntes per a telèfons intel·ligents (smartphones). Així, la jornada del passat 27 de març va comptar amb la presència de les TIC i amb un reforç lúdic per a la comprensió dels continguts.

Els organitzadors de la jornada afirmen que els joves tenen força informació, però no saben discernir les fonts més adequades per obtenir-la. Per això han desenvolupat aquesta iniciativa destinada als joves per tractar l’afectivitat i l’assetjament entre iguals. També s’ha evidenciat que els comportaments individuals (bons en general) no sempre són iguals quan hi ha pressió de grup. Encara falta molta tasca per fer en aquest sentit.

Jornada amb els joves de La Klau al Punt de Santa Coloma de Cervelló.