Taller d'estimulació cognitiva al Punt Òmnia EMSI de Martorell

17/06/2019 | 08:06

El Punt Òmnia EMSI de Martorell ha assolit el repte d'oferir un taller d'estimulació cognitiva a gent gran. Aquest segon trimestre del 2019, el Punt Òmnia ha recollit una de les demandes més sol·licitades entre les persones participants: poder fer reforç mental i treballar l'agilitat i la memòria mentals amb persones de més de 60 anys. Així és com 8 persones assisteixen des del març fins a finals de juny al Punt Òmnia de Martorell, dos cops per setmana (quatre hores en total), per exercitar la seva ment i prevenir el deteriorament cognitiu.

Aquest taller, que té com a objectiu mantenir i reforçar el funcionament de la ment, ha estat una petició exclusiva d'algunes persones assistents al Punt que han lamentat no aprofundir en aquests exercicis. "Algunes persones amb necessitats especials i d'edat avançada ho han demanat per necessitat" ha afirmat la dinamitzadora del Punt, Monserrat Safont, que ha explicat que l'activitat fusiona exercicis de "gimnàstica" mental amb ús de les TIC.

"També fem una introducció prèvia i teòrica per a situar les persones en aquesta temàtica, de manera que aprenen què són les funcions cognitives del cervell, les distingeixen i fins i tot fan exercicis escrits a casa per a aprendre a detectar i diferenciar-ne els diferents tipus" ha dit Safont. El Punt treballa l'estimulació cognitiva mitjançant les TIC amb recursos en línia com envejeceractivos.com, ejerciciosdememoria.org i amb altres webs de recursos com les de la Mútua Madrileña o la Caixa.

L'acollida d'aquesta activitat d'estimulació cognitiva, retentiva mental i memòria ha estat tan aplaudida que Safont ha avançat que se'n faran més edicions. "És un taller que té moltíssima demanda, i cada dia hi assisteixen més participants que, certament, no només són d’una franja d’edat avançada, sinó que també hi assisteix gent amb necessitats especials" ha conclòs. Podeu veure un àlbum de fotografies del taller:
 

Taller d'estimulació cognitiva

L'acollida d'aquesta activitat d'estimulació cognitiva, retentiva mental i memòria ha estat tan aplaudida que se'n faran més edicions.