Taller d'impressió 3D intergeneracional al Punt Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei

17/10/2018 | 08:10

El Punt Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei s'ha proposat acostar gent gran del barri i els joves per a fer-los treballar en xarxa i potenciar el treball comunitari. Com fer-ho d'una manera divertida i educativa? Amb aquest propòsit el Punt ha programat l'activitat Dimensió 3D, un taller intergeneracional que permet que persones de diferents edats comparteixin un espai i tasca comunes.

Dimensió 3D és una iniciativa que puja al carro d'una de les propostes educatives punteres i més novedoses del moment: la creació i disseny i impressió en 3D. El taller del Punt Òmnia s'ha pensat des d'una triple dimensió ja que les persones participants d'aquesta formació aprenen a detecctar i identificar objectes en tres dimensions, i posteriorment poden treballar amb eines TIC el seu disseny i impressió.

 partir de recursos online com el Thingiverse, les persones participants de Dimensió 3D dissenyen aquells objectes que volen imprimir usant l'ordinador del Punt Òmnia, i finalment tenen l'oportunitat d'imprimir-los al Punt amb una impressora 3D rip-rap.

La feina de creació i impressió, així com tot el procés del taller, es fa per parelles intergeneracionals, amb una persona major de 65 anys que va acompanyada d'un noi o noia jove. El taller es fa amb la col·laboració de l'entitat Tangencial, que facilita l'accés de les persones a la cultura maker i la fabricació digital. En aquest taller del Punt Òmnia, Tangencial aporta tècnics experts en impressió 3D, així com el maquinari necessari per a implementar el taller. 
Taller impressió 3D