Taller infantil per celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano al Punt Òmnia Associació Cultural Gitana de Viladecans

imatge roda gitana

Per celebrar el , al de l&;, hem realitzat un taller infantil amb els infants de reforç escolar, per donar-los a conèixer la del seu poble i el significat dels seus establerts el 1971, durant el I Congrés del Poble Gitano a Londres (bandera gitana, himne, llengua oficial i Dia Internacional del Poble Gitano).

L&;activitat s&;ha dut a terme el 8 d&;abril. Al taller també hem treballat:

  • Expressió artística i l&;escriptura.
  • Foment de l&;autoestima.
  • Ratolí i teclat.
  • Valors de respectar els companys i del treball en equip.

A les diverses sessions del taller han participat un total de 14 infants, de 7 a 11 anys, escolaritzats a les dues escoles del barri de Ponent de Viladecans.

Aquesta activitat s&;emmarca dins del Projecte d&;inclusió social del Punt Òmnia, ";èxit escolar", adreçat a infants en situació d&;exclusió social i amb dificultats diverses en el seu aprenentatge escolar, i a les seves famílies, en coordinació amb el professorat de les escoles del barri de Ponent de Viladecans.

Compartim amb vosaltres, i en representació dels infants, una postal feta amb el programa TuxPaint, que representa la bandera gitana. L&;autora de la postal és l&;Ángela, una nena de 7 anys, de 1r curs de primària, que s&;acaba d&;incorporar, amb moltes ganes de treballar i passar-ho bé, fa pocs dies a l&;activitat de reforç escolar.

Per fer el taller hem comptat amb la col·laboració d&;una voluntària de l&;entorn de l&;Associació Cultural Gitana de Viladecans que, recentment i amb l&;acompanyament del Punt Òmnia, ha fet una formació sobre recursos TIC per a tallers infantils.

Per a més informació sobre la història, la cultura i la llengua del poble gitano, recomanem la visita al .

 

Sastipen thaj Mestipen (Salut i Llibertat)

poble gitano
infants
inclusió social
reforç escolar
relacions famílies
taller infantil