Taller infantil per celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano al Punt Òmnia Associació Cultural Gitana de Viladecans

imatge roda gitana

Per celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano, al Punt Òmnia de l'Associació Cultural Gitana de Viladecans, hem realitzat un taller infantil amb els infants de reforç escolar, per donar-los a conèixer la història del seu poble i el significat dels seus elements identitaris establerts el 1971, durant el I Congrés del Poble Gitano a Londres (bandera gitana, himne, llengua oficial i Dia Internacional del Poble Gitano).

L'activitat s'ha dut a terme el 8 d'abril. Al taller també hem treballat:

  • Expressió artística i l'escriptura.
  • Foment de l'autoestima.
  • Ratolí i teclat.
  • Valors de respectar els companys i del treball en equip.

A les diverses sessions del taller han participat un total de 14 infants, de 7 a 11 anys, escolaritzats a les dues escoles del barri de Ponent de Viladecans.

Aquesta activitat s'emmarca dins del Projecte d'inclusió social del Punt Òmnia, "Promoció de l'èxit escolar", adreçat a infants en situació d'exclusió social i amb dificultats diverses en el seu aprenentatge escolar, i a les seves famílies, en coordinació amb el professorat de les escoles del barri de Ponent de Viladecans.

Compartim amb vosaltres, i en representació dels infants, una postal feta amb el programa TuxPaint, que representa la bandera gitana. L'autora de la postal és l'Ángela, una nena de 7 anys, de 1r curs de primària, que s'acaba d'incorporar, amb moltes ganes de treballar i passar-ho bé, fa pocs dies a l'activitat de reforç escolar.

Per fer el taller hem comptat amb la col·laboració d'una voluntària de l'entorn de l'Associació Cultural Gitana de Viladecans que, recentment i amb l'acompanyament del Punt Òmnia, ha fet una formació sobre recursos TIC per a tallers infantils.

Per a més informació sobre la història, la cultura i la llengua del poble gitano, recomanem la visita al Museu Virtual del Poble Gitano.

 

Sastipen thaj Mestipen (Salut i Llibertat)

poble gitano
infants
inclusió social
reforç escolar
relacions famílies
taller infantil