Taller intergeneracional amb un hort urbà

Des de fa un parell d'anys que el Punt Òmnia Esclat va iniciar el projecte d'un hort urbà compartit entre els participants del punt Òmnia i els infants del centre obert de l'entitat. L'estructura de l'hort s'ha anat millorant i mantenint entre els participants i aquest any, en iniciar el nou curs, el Punt (junt amb els monitors del centre obert) ha volgut potenciar el paper dels més petits a l'hort.

D'aquesta manera, els participants (gent gran) del Punt han realitzat una carta per als petits convidant-los a conèixer el projecte més a fons i implicant-los en la sembra, els regs i l'acondicionament de més recipients per plantar (tots reciclats), aixi com de la decoració i la creacio d'un espantaocells. Els usuaris del Punt han fet una recerca dels recursos per Internet, i han elaborat unes fitxes sobre els aliments més adequats (amb poc manteniment) i les temporades de sembra i recol·lecta adients.

Al Punt també s'hi han elaborat cartells plastificats identificadors de les plantes per a col·locar al costat de la zona sembrada. El passat dimecres grans i petits es van conèixer i es van traspassar els coneixements per a poder realitzar la sembra i saber què necessitaven per mantenir l'hort. Pels adults, l'activitat de l'hort urbà intergeneracional ha sigut una experiència molt gratificant, ja que han pogut transmetre coneixements i experiències als més petits i han reconegut la importància que els petits coneguin la procedència dels aliments. Els petits, al seu torn, han disfrutat tocant terra i coneixent coses noves, i a l'hort han pogut sembrar amb la il·lusió de veure créixer quelcom que havien fet ells.

Grans i petits han pogut compartir experiències al voltant de l'hort urbà.