Taller intergeneracional i 3D al Punt Òmnia El Xup de Manresa

19/09/2018 | 08:09

El Punt Òmnia El Xup de Manresa ha iniciat aquest 2018 un projecte intergeneracional d'impressió en 3D en el qual els participants han pogut aprendre les qüestions bàsiques sobre disseny en tres dimensions i la impressió d'objectes.

A partir de la participació conjunta entre gent gran i joves, el Taller ha facilitat la comunicació i la coordinació entre ambdós grups amb l’objectiu comú de dissenyar i crear figures en tres dimensions. A partir de les necessitats particulars de la gent gran que participa del Punt Òmnia, el taller ha permès fer demandes concretes: una cullera, un estri per desar papers o, fins i tot, un suport per a taules. La gent gran ha pogut deixar patent aquestes necessitats mitjançant les eines TIC, com el navegador web o els processadors de textos.

Posteriorment, els joves han tingut l'oportunitat de dissenyar en 3D aquestes peticions al Punt Òmnia,  amb un programa informàtic específic. El Taller 3D de creació d'objectes ha aconseguit apoderar els joves per ser autònoms en la creació i fabricació d'objectes, i també ha permès a la gent gran de familiaritzar-se amb aquest tipus d'impressió que actualment està agafant molt protagonisme i cada cop s'usarà més.

Gent gran i joves s'han coordinat per a crear i imprimir objectes en 3D.