Torna Joves Reporters al Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval

El Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval (Espai Tecnològic Comunitari) torna a endinsar-se en una nova aposta per fer comunitat, i a promoure l’experiència de l’aprenentatge servei (APS) amb el taller Joves Reporters. En aquesta ocasió, l’activitat acull participants dels projectes del Casal dels Infants (usuaris/àries del Casal Jove Atlas i de la Xarxa d’Accés al Treball), així com dos joves vinculats al mateix Punt Òmnia.

L’experiència portarà els joves usuaris a treballar aspectes socials, a visibilitzar la tasca social que fan determinats col·lectius en barris de Barcelona i la seva àrea metropolitana i també a generar, a través de la fotografia, una exposició efímera a l’espai públic. Aquesta mostra fotogràfica vol mostrar com és la realitat d’aquests joves a través dels seus ulls, així com les seves expectatives de futur, i alhora trencar amb els estereotips i prejudicis que sovint hi ha al voltant d’aquests barris i la gent que hi viu.

La voluntat de la proposta és poder incorporar en el teixit urbà altres mostres d’art que convisquin amb el veïnatge dins dels espais públics. El primer reportatge d’aquest grup de joves està dedicat a La Gresca, una petita i alhora gran entitat del barri del Pont Vell, Tiana i Quatre Cantons de Ripollet, que intervé amb població en risc des de fa ja 23 anys, atenent infants, joves i les seves famílies, sense oblidar la resta del veïnatge i el treball en xarxa amb el teixit d’entitats que intervenen en el mateix barri. Per això fa ús d’un model d’intervenció participatiu, que preveu que famílies ateses per l’entitat formin part de la Junta Directiva, per poder prendre decisions sobre què cal fer i com cal intervenir per transformar el barri.

El taller Joves Reporters del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval es durà a terme des del maig de 2017 i fins al juliol d’enguany.

Podeu veure, tot seguit, un vídeo de les edicions anteriors:

 

participació ciutadana
joves reporters
El taller preveu la creació d'una exposició de fotografia efímera ensenyarà com és la realitat d'aquests joves a través dels seus ulls.