Torrelles de Llobregat ha celebrat el Tecnoestiu amb el Punt Òmnia

Una dotzena d’infants del municipi de Torrelles de Llobregat d’entre 10 i 14 anys han participat a la primera edició del Tecnoestiu del Punt Òmnia del municipi, organitzat el mes de juliol. Els tallers de robòtica, programació i creació digital en 3D han estat els protagonistes del mes al Punt Òmnia.

Dirigit per la dinamitzadora del Punt Òmnia, dotze nens i nenes han pogut conèixer i aprendre sobre robòtica, programació, realitat virtual i augmentada, i creació digital en 3D. L'activitat s'ha pensat des del Punt com un projecte que fomenti l'autonomia al voltant de les noves tecnologies. Els nens i les nenes han desenvolupat treballs molt interessants com minivideojocs, aplicacions mòbils per a l’estructuració de l’estudi a l’aula, un cotxe teledirigit per portar amb control remot, un projecte de regulació del reg d’una planta, petits monstres mòbils i ginys (gadgets) en 3D d’ús diari, entre d’altres.

Des del primer moment, les famílies torrellenques es van bolcar en la iniciativa, i les preinscripcions es van exhaurir en menys d’una hora. Un cop finalitzada la primera edició del Tecnoestiu, l’equip del Punt Òmnia també valora molt positivament l’experiència i per aquest motiu, es preveu organitzar noves convocatòries. 

Així mateix, el dimarts 23 de juliol, el Punt Òmnia de Torrelles va participar en la nova edició del Moonhack, una activitat internacional que busca batre el rècord mundial d’infants d’arreu del món programant a l’hora. La proposta es va fer conjuntament amb el jovent del Punt Òmnia de Sant Coloma de Cervelló. Des del servei municipal, es va animar els torrellencs i les torrellenques a formar part del repte.

Els nens i les nenes han desenvolupat videojocs, aplicacions mòbils per a l’estructuració de l’estudi a l’aula i fins i tot un cotxe teledirigit per portar amb control remot.