Torrelles i Santa Coloma de Cervelló se sumen al repte de programació mundial Moonhack 2020

Cartell de Moonhack al Baix Llobregat

El dijous 28 de maig la Xarxa Òmnia se sumarà a la jornada mundial que aspira a batre un nou rècord d’infants i joves programant alhora.

De 16.30 a 18.30 hores, infants i joves del Baix Llobregat es reuniran, aquesta vegada virtualment, per participar conjuntament en el repte internacional Moonhack, sota l’organització del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló i el Punt Òmnia de Torrelles. És el tercer any consecutiu que aquests dos punts col·laboren per sumar-se a aquesta iniciativa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és batre un nou rècord mundial aconseguint el màxim nombre d’infants i joves programant el mateix projecte en una mateixa setmana. En les edicions anteriors, la temàtica se centrava en la lluna, d'aquí ve el nom, però enguany serà la Terra la protagonista. Concretament, els jocs que programaran infants i joves buscaran solucions per a l'estalvi d'aigua, la regeneració de matolls i la sostenibilitat a casa, entre altres. Estalviem el nostre planeta, un projecte alhora.

Al Baix Llobregat un dels objectius principals serà treballar la visibilització i fer promoció d’activitats TIC entre les noies, per fomentar les vocacions STEAM de les més joves i intentar trencar l’escletxa digital de gènere.

La primera edició del repte Moonhack es va celebrar el 15 d'agost de 2016 i va reunir més de 10.000 infants i joves d'Austràlia. En la segona trobada, el 2017, es va obrir la iniciativa a escala global i van participar 28.000 persones. En 2018 un total de 35.865 i l’any 2019 unes 25.450.

Si tens entre 8 i 12 anys i vols participar inscriu-te a través d'aquest formulari.

Per a més informació, pots escriure a torrelles@xarxaomnia.gencat.cat o colocam@xarxaomnia.gencat.cat.

omniaacasa
Moonhack
Amb aquesta activitat, els Punts Òmnia del Baix Llobregat volen fomentar les vocacions STEAM de les més joves i intentar trencar l’escletxa digital de gènere.

Més informació