Treball comunitari i d'equip al taller PercuTIC del Punt Òmnia de Manlleu

19/05/2016 | 11:05
Imatge d'un 'sangban'.

Poques activitats de caire social acaben implicant tant la gent que hi participa com aquelles que estan organitzades amb passió i dedicació. Aquest és, afortunadament, el cas del taller PercuTIC que es duu a terme al Punt Òmnia de Manlleu des de fa ja tres anys.

 

L'activitat, dissenyada inicialment per facilitar la integració de joves del barri, respon a una passió i afició personal del dinamitzador del Punt Òmnia, una feina que actualment ha culminat en la dedicació de dues hores setmanals a la pràctica de l'autèntica percussió africana amb els usuaris.

 

El taller compta amb la participació de vuit usuaris adults (set homes i una dona) d'orígens diversos, de diferents edats i amb diferents condicions socials. Setmanalment es troben al Punt Òmnia de Manlleu per posar en pràctica el repic dels tambors propis de l'Àfrica, una activitat que els ajuda, segons afirmen, a desestressar-se, divertir-se i reforçar vincles socials. El nexe comú? Les ganes de passar-ho bé.

 

Amb tot, de l'assistència al taller PercuTIC del Punt Òmnia, els usuaris també en treuen part de formació. Els instruments que utilitzen són tots de procedència africana (un dundunba, un sangban, un kenkeni, diverses campanes i sis djembes) i això implica els usuaris en el coneixement de les particularitats de cada timbal.

 

Les peces musicals que executen també formen part de la informació que reben: danses festives pròpies de Guinea, cançons regionals de Mali... i un llarg etcètera. No us perdeu l'àlbum de fotografies del taller:

Taller de percuTIC