Treballar per projectes: "Barcelona ens mou"

collage fotos "Barcelona ens mou!

Al Punt Òmnia Esclat Bellvitge hem iniciat, aquest curs, un nou taller que es basa en el treball per projectes per tal que el contingut informàtic esdevingui una necessitat per l'usuari i el pugui assimilar d'una manera més natural.

Es tracta, doncs, de tenir un objectiu a realitzar i unes eines per utilitzar. El plantajament és relativament senzill però d'allò més efectiu. L'objectiu és planificar cada mes una sortida, per tant haurem d'investigar a la web tot allò que ens faci falta: horaris, adreces, telèfons, mapes, recorreguts amb transport públic, informació d'exposicions, events, agendes culturals... Necesitem, doncs, unes pinzellades del funcionament de les eines que hem d'utilitzar (Internet) per començar a fer girar l'engranatge. A partir d'aquí es planteja fer una recerca de recursos que ens resultin gratuïts o de baix cost per poder fer sortides culturals, veure exposicions, escoltar concerts, conferències, veure cinema, anar a parcs, fer rutes, actes, etc. Barcelona ofereix un gran ventall de possibilitats, per la qual cosa estudiem a poc a poc webs d'oci gratuït.

A mesura que avança el curs, es crea un blog per recopilar totes aquestes webs i fer un quadern de vitàcora per recordar les sortides fetes amb algunes fotografies de les sortides. A més, creem un calendari per anotar els esdeveniments que anem trobant, els dies en què els museus són gratuïts o es fan activitats interessants.

Per consultar el blog aneu a: http://bcnensmou.blogspot.com.es/

Les sortides són molt gratificants, els objectius es compleixen. Hem buscat informació per saber arribar al lloc i ens hem informat d'allò que anàvem a veure. A més, fem un cartell per convidar tot el centre a participar a la sortida organitzada pel grup. Es crea un vincle molt estret entre els participants, ja sigui perquè la recerca d'informació es comenta i es fa participativa, o pel fet de compartir una experiència poc comuna fent la sortida en grup.

En el cas del Centre Esclat, els usuaris són majoritàriament persones de la tercera edat que justament busquen, a més d'aprendre a utilitzar les noves tecnologies, una xarxa social en la qual trobar noves relacions personals. La fórmula del curs afavoreix ambdues coses i fa que la comunitat esdevingui més rica.

curs
taller
cerca
treball per projectes
sortides culturals
xarxa social