Trobades territorials a Tarragona, Barcelona, Cornellà de Llobregat i Sabadell

13/07/2022 | 13:07

Aquest any hem tornat a viure les trobades territorials de la Xarxa Òmnia on hem pogut retrobar-nos de forma presencial, un espai de debat, reflexió i intercanvi amb dinamitzadors i dinamitzadores. Les trobades territorials del programa Òmnia s'han realitzat a la Casa del Mar de Tarragona, a la Casa del Mar de Barcelona, al Casal Cívic i Comunitari Cornellà Fontsanta i al Casal Cívic i Comunitari de Sabadell Rogelio Soto. Cada trobada comptàvem amb la participació de les persones dinamitzadores dels punts Òmnia del territori, de l'equip de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i de l'Oficina Tècnica. Durant les jornades d'aquest any han participat un total de 42 persones dinamitzadores de tot el territori. 

El programa de les trobades constava de diferents activitats per fer més dinàmiques i comunitàries les jornades.

La jornada començava amb l'explicació d'un glossari que recull conceptes del pla estratègic de la xarxa Òmnia 2021-2025, com són: interseccionalitat, perspectiva de gènere o TRIC. A continuació era moment de jugar amb un escape room amb les tauletes, a partir de preguntes i proves que els i les participants havien de resoldre amb relació a la xarxa Òmnia.

Les tres últimes dinàmiques estaven enfocades a saber com se senten les dinamitzadores respecte al seu punt Òmnia i amb la Xarxa Òmnia. Per un costat, les persones dinamitzadores havien d'escollir les imatges que expressaven com es trobava el seu punt Òmnia, i van escollir imatges de muntanyes, de mercats, de tecnologies o de grups de persones. Alhora vam tenir l'oportunitat de parlar de com havia canviat la Xarxa Òmnia amb la pandèmia, com era abans i com ha estat després, com ha afectat les persones, a les activitats, als espais i a les relacions. Per acabar, la dinàmica del termòmetre, a través de diverses preguntes les persones dinamitzadores s'havien de posicionar en la zona més calenta o la zona més freda.

Volem agrair a tot l'equip de dinamització de la Xarxa Òmnia que es va apropar a les trobades territorials per retornar a les activitats comunitàries. Les trobades territorials permeten escoltar les necessitats i quina és la realitat del dia a dia de la Xarxa Òmnia per continuar donant suport a la ciutadania. 

Si voleu reviure les trobades territorials trobareu al Flickr les imatges de cada jornada a Casa del Mar de Tarragona, a la Casa del Mar de Barcelona, al Casal Cívic i Comunitari Cornellà Fontsanta i al Casal Cívic i Comunitari de Sabadell Rogelio Soto

 

 

Espai d'intercanvi a les trobades territorials