‘Tu ets patrimoni’, entrevistes als participants dels punts Òmnia de Ripoll

13/07/2018 | 10:07

El 2018 ha estat declarat oficialment per la Unió Europea com a Any Europeu del Patrimoni Cultural, i el Museu Etnogràfic de Ripoll ha volgut prendre partit en la celebració de l’efemèride de manera activa. Dins de les propostes d’activitats programades pel Museu, els punts Òmnia la Devesa del Pla i Ripoll 60han volgut participar en la proposta “Tu ets patrimoni”, que consisteix a donar a conèixer el patrimoni cultural de la zona a través dels records i experiències de la gent que hi viu.

La participació dels punts Òmnia ha consistit en la gravació d’entrevistes a participants de diferents edats, llocs i cultures per posar en valor el patrimoni immaterial i conèixer les diferències i les similituds existents. Un total de 4 persones dels dos punts Òmnia han estat entrevistades i gravades per a una cinta que es farà pública a finals d’any, un documental que tindrà la diversitat com a temàtica principal. Amb aquesta iniciativa, els usuaris i usuàries dels punts Òmnia han pogut explicar les seves experiències gastronòmiques: què senten quan cuinen, quins plats cuinen i de quina manera... tot explicant la gastronomia de Ripoll des d’un punt de vista sociològic, cultural i etnogràfic.

“Tu ets patrimoni” és un projecte que ha començat el 2018 amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, però que tindrà continuïtat. Enguany se centrarà en la temàtica de la cuina i la gastronomia, i cada any hi haurà un aspecte determinat de la vida quotidiana com a protagonista.

El Punt Òmnia s'ha implicat en les activitats programades del museu Etnogràfic de Ripoll per a celebrar l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.